Logo
Linkit
 

 

Ravintopolulle johdattelee Dipl. Ravintoterapeutti    

Hanna Huttunen

 

”Tieni Ravintopolulle on kulkenut monien mutkien ja vaikean sairastelukierteen kautta – kun sain avun ravinnosta, imaisi ravintoterapia ja siihen liittyvät opinnot minut mukaansa jotta tänään voin olla auttamassa myös muita halukkaita löytämään itselleen sopivan yksilöllisen Ravintopolun - voimaa, iloa ja terveyttä ravinnon avulla”  

 Hannan tarina kokonaisuudessaan luettavissa tästä

 

 • Koulutus: Suomen Terveysopisto Salus. 108 op.

        Kts. Koulutustiedot, Salus

 • Koulutus on Luonnonlääketieteen Keskusliiton (LKL) periaatteiden mukainen ja se pohjautuu viralliseen ravinto-oppiin, fytoterapiaan, funktionaaliseen lääketieteeseen sekä vallitsevaan Eurooppalaiseen luontaislääketieteelliseen käsitykseen ravinnon ja terveyden välisestä yhteydestä.
 • Perusaineina suoritetaan myös koululääketieteen- ja luontaislääketieteen perusteet sisältäen anatomiaa ja fysiologiaa, tautioppia, psykologiaa, neurologiaa ja psykiatriaa.
 • Ravinto-oppi

  • ravinto-oppi I-V
  • ravintoterapia I-VII

   

  Erikoistumisopinnot

  • paasto- ja puhdistusterapiat
  • luontaistuotteet terapiatyössä
  • liikunta- ja urheiluravitsemus
  • erityisryhmien ravitsemus
  • lapset ja nuoret
  • ikääntyvät ja vanhukset
  • raskauteen valmistautuminen, raskaus, imetys

   

  Syventävät ravintoterapian opinnot

  • hormonihäiriöt ja niiden hoito
  • maha-suolikanavan häiriöt ja hoito
  • stressi ja krooninen väsymysoireyhtymä

   

  Muu alan koulutus ja seminaarit: 

  • Terveysopisto Salus: 2011 Funktionaalisen lääketieteen kansainvälinen jatkokoulutus, Michael Ash seminaari -Maha-suolikanavan immuunijärjestelmä
  • Luontaistuotealan koulutukset
  • Funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestien ja -tutkimusten koulutus
 • Koulutettu FreewayCer – terapeutti. FreewayCer Association.

  FreewayCER Practitioner Tutor Miia Polso

   

   hallituksen puheenjohtaja 2013-2014

   

   

  • Luonnonlääketieteen Keskusliiton LKL ry:n

   hallituksen jäsen www.lkl.fi

Palvelut

Yksilöllinen ravintoneuvonta

Jokainen ihminen on oma persoonansa, eivätkä samat dieetit ja ohjeet sovi jokaiselle. Yksilöllisen ravintoneuvonnan, ravintoterapian ja valmentavan elämäntapaohjauksen avulla löytyy juuri sinulle sopiva ravintopolku, jota seuratessa elämä maistuu ja on nautittavaa.

(linkki: Mitä on ravintoneuvonta?)

 

 

Quantum Resonance Magnetic Analyzer -ravintoainemittaus

Analyysi perustuu magneettiresonanssiin, mikä on ultraäänitutkimuksen tai magneettikuvauksen kaltainen terveydentilan arviointimenetelmä. Mittalaite vahvistaa ja analysoi mikrosirunsa avulla ihmiskehon ja sen solujen heikon matalataajuisen sähkömagneettisen säteilyn ja vertaa tuloksia fyysikoitten määrittämiin viitearvoihin.

Ravintoanalyysin avulla saat arvokasta tietoa siitä mitä kehosi sisältää ja millaisia korjaustoimenpiteitä sinun tulisi ruokavalioosi tehdä. Menetelmä on nopea, kivuton ja edullinen.

Analyysissä saadaan tietoa kehon tilasta halutessa lähes 40 eri osa-alueelta ja perusmittaus sisältää 16 aluetta:

 1. Sydän ja verisuonet
 2. Ruoansulatus
 3. Aivot ja keskushermosto
 4. Luun mineraalitiheys
 5. Kivennäisaineet
 6. Vitamiinit
 7. Aminohapot
 8. Koentsyymit
 9. Immuunijärjestelmä
 10. Haitalliset aineet
 11. Raskasmetallit
 12. Fyysinen perustaso
 13. Maksan terveys
 14. Veren rasvat
 15. Rasvahapot
 16. Umpieritysjärjestelmä

Lisätietoa Magneettiresonanssi-laitteesta

Halutessa/ tarpeen mukaan voidaan mittauskokonaisuutta muuttaa tai siihen lisätä lisämaksusta ja lisäajalla esim. haiman, sapen, munuaisten, nais- ja mieshormonien, keuhkojen tms. tilaa mittaavia osa-alueita. Tästä neuvoteltava aikaa varatessa.

Analyysin tulosten perusteella jokainen voi hoitaa itseään luonnollisesti ravitsevilla ruoka-aineilla ja tarpeen mukaan vitamiineilla ja hivenaineilla, joiden suhteen saa ravintoterapeutilta yksilölliset ohjeet.

 https://www.pur-kauppa.fi/ravintoainemittaus-sahkomagneettisen-resonanssin-perusteella/

Tasapainottajat® – painonhallintaryhmät   

Tasapainottajat® on uusi kotimainen konsepti, joka poikkeaa metodiltaan muista markkinoilla olevista painonhallinnan ryhmistä. Kehon ravitsemuksellisten epätasapainotilojen tasapainotukseen tähtäävä, kylläisyyttä ylläpitävä ja laatuohjattu ruokavalio on pysyvän painonhallinnan avain. Ohjelma on helppo ja turvallinen toteuttaa.

Tasapainottajien yhteisiä ryhmätapaamisia on seitsemän. Tapaamiset alkavat henkilökohtaisella tapaamisella ohjaajan kanssa, jossa kartoitetaan lähtötilanne ja huomioidaan kunkin yksilölliset tarpeet. Ohjaaja käsittelee joka tapaamisella uutta, kehomme ravitsemukselliseen tasapainoon vaikuttavaa tekijää. Ryhmiä voidaan järjestää myös työpaikoille (vähimmäismäärä 5 hlöä/ ryhmä)

Lue lisää Tasapainottajista®


Keho tasapainoon – ryhmäohjaus Uusi, painonhallintaryhmää terapeuttisempi ryhmäkurssi, jossa ryhmäläiset oppivat aineenvaihduntaan, ruuansulatukseen ja terveyteen liittyviä asioita step by step idealla. Ei edellytä ylipainoa. Sisältää henkilökohtaisen tuen ravintoterapeutilta. Toteutetaan samalla periaatteella kuin painonhallintaryhmät, mutta painopistealueet laajemmalla kuin painonhallinnassa. Tähtää hyvinvoinnin lisääntymiseen ja työkyvyn ylläpitoon, jaksamisen lisääntymiseen sekä sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Luennot ja koulutus
Eri teemoilla ja tilauksen mukaan vanhempainiltoihin, työyhteisöille, kerhoille ja piireille jne. (Esim. leikki-ikäisen ravitsemus, ikääntyvän ravitsemus, suomalaiset superruuat, kuinka tankata oikein työpäivään...)

FoodDetective Ruoka-aineyliherkkyystesti

Jos tunnet itsesi väsyneeksi ja masentuneeksi, kärsit nivelkivuista ja lihassäryistä tai sinua turvottaa ruokailun jälkeen, saatat kärsiä tietämättäsi   ruoka-aineyliherkkyydestä. FoodDetective -testillä selvitetään ongelmia aiheuttavat ruoka-aineet ja saat ohjeet, miten olosi kohenee. Ruoka-aineyliherkkyydet voidaan oikealla hoidolla poistaa kokonaan. Testi + neuvonta 1,5 h. Testin voi myös ostaa osana ravintoneuvontaa tai muuten vaan omasta mielenkiinnosta.

 

Painonhallintaryhmät
Unohda stressi kaloreista ja opi lukemaan ravinnon laatua. Rentoa ja nautittavaa painonhallintaa ryhmän tuella ja asiantuntijan opastuksella. Kysele valmiita ryhmiä tai tilaa esim. työpaikkasi väelle räätälöity kurssi.

 

FreewayCER -meridiaaniterapia

Kokonaisvaltainen, monipuolinen meridiaaniterapiamuoto, joka auttaa laajaan ryhmään tunne-, pelko- ja käyttäytymisongelmia sekä fyysisiin oireisiin. Se tarjoaa myös työkalun itsekehitykselle ja itseluottamuksen lisäämiselle. Tehokas tuki ravintomuutoksissa, mutta myös erillisenä terapiamuotona muihinkin kuin ravitsemuksellisiin ongelmiin. (linkki Freeway Cer esitteeseen, jossa enemmän tietoa)


 

     

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etusivu Esittely Hinnasto Linkit Linkit Yhteystiedot Ajankohtaista